Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Vaszkuláris biomarkerek
  [2019.11.27.] - MHT Hírmondó

  Annak ellenére, hogy a kockázatbecslési kalkulátorok nélkülözhetetlenek a prevenciós stratégiák megvalósításában, jelentős különbségeket tapasztalhatunk az előrejelzett és a valóban bekövetkező események számában. Emiatt van szükség egy adott egyén individuális kockázatbecslésének további finomítására, erre szolgálnak a biomarkerek. A biomarkerek köztes (surrogate) végpontként szolgálnak, amelyek megelőzik, helyettesítik a valódi, kemény klinikai végpontokat. Ahhoz, hogy egy biomarker a kardiovaszkuláris események megfelelő köztes végpontja legyen, számos kritériumot kell teljesítenie. Számos

   

  bővebben >>

 • Strukturális elváltozások a kisérkeringés szintjén
  [2019.11.27.] - MHT Hírmondó

  Az artériás keringés hálózata a nagy elasztikus és a közepesen nagy muszkuláris típusú artériákból, valamint a szervi keringést megvalósító kisérkeringésből áll. A magasvérnyomás-betegségre jellemző érelváltozások az elmúlt évtizedek kutatásának eredményei alapján az egész érhálózat szintjén kimutathatók. A különböző érátmérővel jellemzett területeken az érfali szerkezetet érintő strukturális eltérések mellett, azzal szoros összefüggésben funkcionális zavarok jelentkeznek.

   

  bővebben >>

 • A fehérköpeny- és a maszkírozott hypertonia jelentősége
  [2019.11.27.] - MHT Hírmondó
  Kép forrása: Szekszárdi Hypertonia Hírmondó

  A rendelőn kívüli vérnyomásmérési módszerek (ambuláns [ABPM] és otthoni vérnyomásmonitorozás [HBPM]) különböző hypertonia-fenotípusok felismeréséhez vezettek. Ezek kezeletlen hypertoniások esetén a következők:

   

  bővebben >>

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>