Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MHT XXVIII. Továbbképző Kongresszusa - Köszöntő - Dr. Benczúr Béla
  [2021.09.16.] - MHT Hírmondó - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  Tisztelt Doktornő, Doktor úr, kedves Kolléga!

  A koronavírus-pandémia mindannyiunk életére nyomasztó hatással volt, sokan családtagjaikat, közeli barátaikat veszítették el. Az egészségügy óriási nyomás alatt volt, soha nem tapasztalt kihívásokkal kellett szembenéznünk nemcsak a COVID-betegek elképesztő áradata miatt, hanem a többi szív-érrendszeri, vese-, illetve hipertóniás betegeink gondozása során is. 2021 kora tavaszán még csak reménykedhettünk, hogy le tudjuk végre győzni a járványt, visszakaphatjuk korábbi életünket. Így volt ez a kongresszusi élettel is, remélhetőleg mindenki nagyon várta már, mikor lehet végre „igazi”, jelenléti rendezvényen részt venni. Ugyanakkor határozottan bíztunk benne, hogy a tömeges vakcináció végre meghozza a sikert, és a tavalyra tervezett, de elmaradt kongresszusunkat megrendezhetjük!

   

  A XXVIII. Kongresszus szervezői óriási lelkesedéssel vetették magukat az előkészületekbe azzal a céllal, hogy a rendezvény hagyományosan sikeres elemeit megtartva számos izgalmas újítással is szolgálhassanak.

   

  A Társaság életének kiemelkedő eseményére, a siófoki kongresszusra ezúttal is számos nemzetközileg ismert külföldi előadót invitáltunk, akik közül portugál és szlovák barátaink személyesen is jelen lesznek folytatva a két társaság, a két ország baráti hagyományait. Lesznek ugyanakkor online prezentációval bejelentkező külföldi előadók is. Rajtuk kívül az MHT munkacsoportjai is bemutatják eredményeiket, valamint a gyakorlati képzést szolgáló workshopok is helyet kapnak a programban. A szervezők kiemelten számítanak a családorvosokra, akik a hipertóniagondozás első vonalát jelentik, nem véletlenül egy ezzel a témával foglalkozó kerekasztallal kezdjük kongresszusunkat.

   

  2021-ben a COVID témáját nem lehetett kihagyni, emiatt egy speciális COVID-szekciót is szerveztünk. Még jobban szeretnénk nyitni a társszakmák irányába, így a kardiológusok, diabetológusok, lipidológusok és sok más szakterület felé, hiszen hipertóniás betege mindenkinek van! Kíváncsiak vagyunk a társszakmák legfrissebb ajánlásaira, megvizsgálva a guideline-ok erősségét. Izgalmasnak ígérkező vitaszekciót szerveztünk a diuretikumok témájában, vajon tényleg mindent visz-e az indapamid? Lesznek újra „Női szívek” és számos érdekes cégszimpózium is, ami jelzi Társaságunk népszerűségét és támogatottságát.

   

  Társaságunk elkötelezett a fenntartható fejlődés, az egészséges életmód népszerűsítése kérdésében. Ennek kapcsán szombat reggelre egy frissítő futásra invitálunk mindenkit a Balaton partján: „Fuss az egészséges erekért!” A futócipőt senki ne hagyja otthon! Ez nem futóverseny, hanem közös futóélmény lesz, és minél többen veszünk részt rajta, annál erősebb lesz az üzenete a közös fotónak, a sok mosolygós arcnak!

   

  A kora őszi Balaton-parti környezet kiváló helyszínt biztosít a szakmai kapcsolatok építésére, elmélyítésére és az aktív vagy passzív kikapcsolódásra, pihenésre is! Büszkeséggel tölt el, hogy én lehetek ennek a kongresszusnak az elnöke, de a remélt sikeres kongresszus nem jöhetett volna létre a szervezésben részt vevő kollégáim, barátaim, Ádám Ágnes, Járai Zoltán és Nemcsik János, valamint Szalma Márta és munkatársai munkája és segítsége nélkül!

   

  Dr. Benczúr Béla

   

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>