Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Posztgenomikai szemléletváltás első elemeinek megjelenése a medicinában - kötelező szinten tartó tanfolyam
  [2009.09.25.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  A Posztgenomikai szemléletváltás első elemeinek megjelenése a medicinában c. kötelező szinten tartó tanfolyam 2009. október 14-16-án, Pécsett kerül megrendezésre.

  Közel egy évvel ezelőtt, 2008 júniusában tartotta kongresszusát a Magyar Humángenetikai Társaság Pécsett, ahol a genetikát művelő szakemberek addigi rekord-számban jelentek meg újabb eredményeik bemutatása céljából. Most, alig egy évvel ezen rendezvény után, más célból ugyan, de újból városunkban üdvözölhetünk számos olyan szaktekintélyt, akik a genetika, genomika, vagy az egyre bővülő körben ide illeszkedő szakterületek, avagy azok kiterjesztéseinek művelői.
  Most a cél más: elsődlegesen továbbképzés történik, noha a felkért előadók személye garantálja, hogy a nemzetközi rátekintés mellett a saját műhelyek eredményei is ismertetésre kerüljenek. Ez az alkalom, jellegéből fakadóan, egyben kiváló alkalmat szolgáltat a Magyar Humángenetikai Társaság rendes éves taggyűlésének megtartására is.
  Számos társaság és orvosbiológiai diszciplína keretén belül felmerült már az, hogy szükségtelen éves üléseket tartani, hiszen egy év alatt nem keletkezik annyi új eredmény, ami érdeklődésre tarthatna számot. Úgy gondolom, büszkék lehetünk arra, hogy bár a molekuláris genetikát művelők számos szubspecialitás szakemberei, az összekötő kapcsunk, a genetika és területei, önmagukban garantálják azt, hogy egy év alatt is hatalmas előrelépések történjenek, és szerencsések vagyunk abban, hogy egy év alatt is átéljük az új saját eredmény elérésének örömét.
  Ezen gondolatok jegyében köszöntök mindenkit és kívánom, hogy a továbbképzés során gyarapodjanak új tudásanyaggal; és egyben köszöntöm a Magyar Humángenetikai Társaság éves ülésére megjelent kollégákat is.

  Dr. Melegh Béla
  egyetemi tanár
  a Magyar Humángenetikai Társaság elnöke

  A Tanfolyam helyszíne:
  Pannon Lézer Központ,
  7632 Pécs, Móra Ferenc u. 72/A.

  A Tanfolyam részvételi díja: 20 000 Ft/fő,
  amely tartalmazza a tanfolyam programján való részvételt, a
  program- és absztrakt füzeteket és a kávészüneteket.

  A tanfolyam első napján (október 14-én) 17.15 órától kerül megrendezésre a Magyar Humángenetikai Társaság éves taggyűlése.

  A Tanfolyam a Klinikai genetikai, Orvosi laboratóriumi vizsgálatok és Csecsemő- és Gyermekgyógyászati szakmai kollégium(ok) által lett akkreditálva.

  A Tanfolyam a következő szakképesítéssel rendelkező orvosok számára ajánlott:
  klinikai genetika
  molekuláris genetikai diagnosztika
  csecsemő- és gyermekgyógyászat
  pathológia
  szülészet-nőgyógyászat
  neurológia
  háziorvostan

  A Tanfolyam akkreditációs pontértéke: 50 pont

  A tudományos program elérhető a kapcsolódó dokumentumban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>