Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Török Eszter-Emlékérem - Dr. Várbíró Szabolcs
  [2022.09.16.] - MHT Web-Szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  2000-től a Semmelweis Egyetem ÁOK II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosa, jelenleg egyetemi tanár. 2005-ben szülészet-nőgyógyászati, 2009- ben klinikai farmakológiai, 2013-ban endokrinológiai szakvizsgát tett, képesített hipertonológus, diabetológus, a menopauza gondozás minősített orvosa, nőgyógyászati ultrahangdiagnosztikus.

   

  PhD-fokozatot szerzett 2001-ben. Akkreditált PhD-témáiban 9 védett PhD született, jelenleg újabb 5 hallgatója fokozatszerzés közelében van, további 8 PhD- hallgató dolgozik akkreditált PhD-témáin. Kutatási területei az érfiziológia, az erek kórélettana, a női nemi hormonhiány és hormonpótlás keringésélettani és klinikai hatásai normo- és hipertóniában. Női endokrin eltérések és hipertóniás állapotok kórélettana és klinikai farmakológiája. D-vitamin keringésélettani és reproduktív endokrinológiai jelentősége. Az MHT több alkalommal támogatta kutatásait, illetve 2014-ben az év fiatal hipertonológusa díjjal jutal- mazta munkáját.

   

  Részt vett az SE Doktori Iskolán belül a Kutatásmenedzsment Munkacsoport megalapításában, jelenleg vezetője. Közleményei száma 88, impakt faktora 215, összes idézettsége 1437, független 1078. Hirsch-indexe 18, g-indexe 32. 2014-ben habilitált, 2021-től az MTA doktora. Előadásokkal rendszeresen vesz részt az MHT, az ISGE magyar szekcióiban, illetve az MSZNET pajzsmirigy-fórumain, valamint aktívan részt vesz az MMT és MSZNET munkájában. Az SE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján koordinálja a menopauza, az általános nőgyógyászati endokrin, a rep- roduktív endokrin (ARC), a GDM és a női hipertónia betegellátó profil működését.

   

  Számos szakdolgozat, rektori pályázat, TDK-konferencia előadásainak konzu- lense. Az endokrinológiai szakképzés- ben képzőhelyet vezet (mindhárom alapszakvizsgára ráépített képzésre akkreditált centrumban). 2006 óta a Nőgyógyászati Klinikán a TDK- és a PhD-képzés felelőse. 2008 óta a nőgyógyászati angol nyelvű képzés tanulmá- nyi felelőse. 2021-től az endokrinológiai szakvizsgabizottság felkért tagja. A Magyar Menopauza Társaság (veze- tőségi tag: 2007-től), a Magyar Hyperto- nia Társaság (vezetőségi tag: 2013-tól), a Magyar Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság (vezetőségi tag 2015-től) tagja. Tagja az ESH – European Society of Hypertension, az IMS – International Menopause Society, az ISGE – Interna- tional Society of Gynecological Endocri- nology nemzetközi társaságoknak.

   

  Elnyerte a Teva-Biogal Gyógyszergyár kutatói díját (1998), a Semmelweis Egye- tem Doktori Iskola Veritas et Virtus Alapítványának díját (2001), 2014-ben az év fiatal hipertonológusa, megkapta a Semmelweis Egyetem Merit díját. 2018-ban kiváló TDK nevelő díjban részesült. A Magyar Nőorvosok Lapja 1998. évi Nívódíjának birtokosa, 2001-ben a 1st Livial Expert Meeting – Young Inves- tigators’ Poster Contest győztese. Felkért bíráló számos szaklapnál. Meghívták a D1-es besorolású Nutri- ents folyóirat Editorial Board tagságára. Rendszeresen konzultál és bírál szakdol- gozatokat, PhD-disszertációkat magyar és angol nyelven. PhD-szigorlatokon és -védéseken bizottsági tag, titkár, elnök. Eddigi tevékenysége elismeréseként az MHT 2022. évi Török Eszter-jutalom- díját ítélte dr. Várbíró Szabolcsnak.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>