Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Magyar Orvosi Társaságok Együttműködési Megállapodása a dohányzás visszaszorításának az érdekében
  [2010.02.12.] - MHT - Hírkategória: Általános
  A dohányzással összefüggő betegségek következtében évente mintegy harmincezer ember hal meg Magyarországon, ráadásul ezek az emberek átlagosan nyolc évvel hamarabb halnak meg, mint nemdohányzó társaik. Ez az összes haláleset húsz százalékát jelenti. A leggyakoribb kardiovaszkuláris és légzőszervi betegségek mellett szinte nincs olyan szervrendszerünk, amelyet ne érintene valamilyen egészség károsító hatásával a dohányzás. Éppen ezért valamennyi orvosi szakma felelőssége az, hogy minél kevesebben dohányozzanak hazánkban.

  A Magyar Tüdőgyógyász Társaság és a Magyar Kardiológusok Társasága ezen gondolattól vezérelve 2007-ben együttműködési megállapodást kötött. Ehhez a megállapodáshoz csatlakozik a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság.
  A megállapodás keretében a társaságok rögzítik azt, hogy minden szakorvosnak meg kell valósítania az orvos páciens találkozások alkalmával a dohányzás leszokás támogatás minimális intervencióját, vagyis rá kell kérdeznie a dohányzási szokásokra, a dohányos pácienseinek tanácsolnia kell a leszokást, meg kell erősíteni a leszokási motivációt, útbaigazítással a megfelelő leszokás támogató szakellátás felé.

  További részletek a kapcsolódó dokumentumok alatt, a Magyar Orvosi Társaságok Együttműködési Megállapodásának tájékoztatójában olvasható.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>