Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  V. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia (Budapest, 2011.11.25.)
  [2011.10.20.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Események
  Ajánlás a koszorúér eredeti, agyi károsodást okozó és perifériás érbetegségek kockázatának becslésére, megelőzésére és kezelésére

  Az V. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferenciára 2011. november 25-én 09.00-16.00 óra között, a MOTESZ Interdiszciplináris Fóruma keretében a Stefánia Palotában (1143 Budapest, Stefánia út 34-36.) kerül sor.

  Az ajánlás a kezdeményező a Magyar Atherosclerosis Társaság és a Magyar Kardiológusok Társasága vezetésével, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, a Magyar Élettani Társaság, a Magyar Hypertonia Társaság, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság, a Magyar Nephrológiai Társaság, a Magyar Népegészségügyi Tudományos Társaság, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, a Magyar Sportorvos Társaság, a Magyar Stroke Társaság, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság, a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság közreműködésével, valamint az Egészségügyi Szakmai Kollégium, az Országos Alapellátási Intézet, és a Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete bevonásával készül.

  A konferencia áttekinti a kockázat-besorolás jelenlegi helyzetét, az életmód változtatás lehetőségeit, és ajánlásokat fogalmaz meg a nagy kockázati tényezők kívánatos célértékeinek elérésére, valamint a preventív és a protektív gyógyszeres kezelésre vonatkozóan. A Tudományos Szervező Bizottság szervezésében októberben egy – a társaságok képviselőivel tartandó – Kerekasztal Konferencián alakítja ki az irányelvek lényegét, melyet – reményeink szerint – közmegegyezéssel terjesztünk a novemberi Konszenzus Konferencia elé. Az összeállítást a bizonyítékokon alapuló orvostudomány elveit szem előtt tartva, és a ma elfogadott nemzetközi irányelvek figyelembevételével kívánjuk elkészíteni. A konferencián résztvevők előadásokat hallhatnak a társaságok vezetőinek tolmácsolásában az elmúlt két esztendő új vizsgálati eredményeiről, illetve ezek alapján javaslatot tesznek szakterületük ajánlásaira. A konferencia anyagát színes poszteren sokszorosítjuk, orvosi folyóiratokban, kongresszusokon ismertetjük, végrehajtását további állapotfelmérő vizsgálatokkal ellenőrizzük. A kardiovaszkuláris betegségben szenvedők kockázatának becslését, a megelőzés lehetőségeit és a betegségek kezeléseinek irányelveit összefoglaló, a mindennapi gyakorlat számára szolgáló ajánlást szeretnénk közreadni, amely valamennyi orvoslásban tevékenykedő szakember számára vezérfonal lehet.

  A konferencián való részvétel térítésmentes.

  Részvételi szándékát kérjük a mellékelt „Jelentkezési lap” kitöltésével és visszaküldésével jelezni szíveskedjék!
  Csak a faxon megküldött jelentkezéseket tudjuk figyelembe venni.
  A terem kapacitása korlátozott, ezért a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében regisztráljuk.
  Helyszíni jelentkezést korlátozott számban, az előregisztráltak létszámának függvényében tudunk csak elfogadni.

  Jelentkezési határidő: 2011. október 24.

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>

  Tudományos információ:
  Dr. Pados Gyula, c. egyetemi docens
  Főv. Önk. Szent Imre Kórház, Lipidológiai profil
  1115 Budapest, Tétényi út 12-16.
  Tel: 06 1 464-8721
  E-mail: lipidprofil@szentimrekorhaz.hu

  A Konferencia szervezője:
  Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ)
  1051 Budapest, Nádor u. 36.
  Tel: 312-3807,
  Fax: 383-7918
  E-mail: szalma.marta@motesz.hu

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>