Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Harc a magas vérnyomás ellen
  [2005.10.11.] - Sajtószemle - Délmagyarország - Hírkategória: Általános
  Médiakampányt indított a Magyar Hypertonia Társaság "Éljen 140/90 alatt" címmel. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a magas vérnyomás kezelhetőségére, gyógyítására. Magyarországon a magas vérnyomás betegség okolható közel minden nyolcadik halálesetért. Az egyik leggyakoribb népbetegségnek számít, és a felnőtt lakosság jelentős részét érinti. A hipertónia -- nem megfelelő kezelés esetén -- olyan súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, mint például a szívelégtelenség, a szívinfarktus, az agyvérzés vagy a vese megbetegedése -- mondta dr. Chátel Rudolf, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke.

  Amíg a fejlett országokban a táplálkozási szokások megváltoztatása, a testmozgás és a korszerű gyógyszeres kezelés hatására a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása harminc százalékkal csökkent, addig Magyarországon ezen betegségekből eredő halálozás nőtt, jelenleg háromszorosa az európai átlagnak. Éppen ezért a Népegészségügyi Program egyik kiemelt célja, hogy visszaszorítsa a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, valamint az azokkal összefüggő szövődményeket és halálozást.

  A magas vérnyomás betegség nem gyógyítható, de megfelelő kezelés és folyamatos kontroll segítségével fenntartható, beállítható a megfelelő vérnyomásérték, s ezzel a későbbi szövődmények is jobban kivédhetők.
  Nemcsak a magas vérnyomással küzdőknek lenne jó egyébként, ha a vérnyomásuk tartósan 140/90 alatt lenne, hanem mindenkinek -- mondta az előadáson dr. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság főtitkára.

  Ezért a cél az, hogy a program ismertetésével minél több emberben tudatosítsa a társaság ezt a vérnyomásértéket, s azt, hogy ennek elérésére és megtartására az orvos mellett a páciensnek is törekednie kell. Vagyis be kell szednie a felírt orvosságokat, rendszeresen ellenőriznie kell otthon is a vérnyomását, és változtatnia kell az életmódján.

  A programmal kapcsolatban a betegek és az érdeklődők további információhoz juthatnak az ingyenesen hívható 06/80/203-523 információs vonalon vagy a www.vernyomasnaplo.hu honlapon.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>