Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Elhunyt dr. de Châtel Rudolf, a Magyar Hypertonia Társaság Tiszteletbeli elnöke, a Semmelweis Egyetem emeritus professzora
  [2014.07.05.] - Magyar Hypertonia Társaság - Hírkategória: Általános
  A Magyar Hypertonia Társaság Elnöksége mély fájdalommal tudatja, hogy dr. de Châtel Rudolf Professzor úr, hosszantartó, súlyos betegség után életének 76. évében 2014. június 12-én elhunyt.

  1962-ben szerzett általános orvosi diplomát a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, 1962-től hét éven át az Egyetem Élettani Intézetében, majd 1969-től haláláig a Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott. 1991-ben kapott egyetemi tanári kinevezést. 1993 és 2003 között az I. sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója volt. 1991 és 1997 között dékánként irányította a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának munkáját.
  dr. de Châtel Rudolf
   De Châtel Rudolf Professzor úr 2001 és 2009 között volt a Magyar Hypertonia Társaság elnöke. Irányítása alatt társaságunk az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb hazai tudományos társasággá vált. Nemcsak az orvoslás területén volt hihetetlen tudás és kimagasló ismeretanyag birtokosa, hanem valódi értelmiségiként tájékozott volt irodalomban, művészetekben és történelemben egyaránt. Tudását mindig fontosnak tartotta átadni a fiataloknak: jó tanár volt. Pontosan tudta, hogy jó orvos csak az lehet, aki érti az embert, ehhez pedig ismerni kell mindent, ami emberi.

  Hippokratész azt írta: „Sok orvos nagy cím szerint, de csak kevesen nagyok igazán". De Châtel Rudolf professzor úr igazán nagy volt, mert a szíve mélyéig és az esze teljességéig az embereket gyógyító orvos, fiatalokat tanító tanár volt.

  Hiányzik nekünk, emlékét kegyelettel megőrizzük!

  A Magyar Hypertonia Társaság Elnöksége

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>