Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Felhívás orvosok számára a Magyar Hypertonia Társaság ÉRfali merevség EPIdemiológiai vizsgálatában (MHT ÉR-EPI Program) történő részvételre
  [2008.11.04.] - MHT - Hírkategória: Általános
  A Magyar Hypertonia Társaság 2009. januártól retrospektív-prospektív vizsgálatot tervez az érfali merevség (arterias stiffness) kockázat-előrejelző értékének tanulmányozására.

  A vizsgálat két részből áll:
  1. Az artériás stiffness önálló kardiovaszkuláris rizikófaktorként történő alkalmazási lehetőségének felmérése (prospektív vizsgálat). Ebben a munkatevékenységben már elkészítettük a munkatervet és a programot. 80 Kolléga már regisztráltatta magát, illetve program belépési kódot is kapott. A regisztrált Kollégákat kérjük vegyenek részt a programindító megbeszélésen. A vizsgálat 35-55 év közötti életkorú, mindkét nembeli egyének bevonásával történik, akiknél eddig kardiovaszkuláris esemény (szív, vese, agy, szem) nem zajlott le.
  2. Az arteriás stiffness mérési eredmények magyarországi adatbázisának létrehozása (retrospektív-prostektív adatgyűjtés). Ebben a részben minden olyan Kollégát felkérünk csatlakozásra, akik arteriográffal rendelkeznek és adatokat gyűjtöttek. Az eddig összegyűlt adatok a magyarországi adatbázis részét képezhetik, melynek tudományos feldolgozása is közösen fog történni.
  A már regisztrált és újonnan jelentkező kollégákat meghívjuk az MHT ÉR-EPI PROGRAM programindító összejövetelére, a program bemutatására és a vizsgálói regisztrációra.

  Helyszín: Aesculap Akadémia, Dél-budai Nephrologiai Központ, II. emelet, 1115 Budapest, Halmi út 20-22. (Főv. Önk. Szent Imre Kórház Halmi úti bejárat)
  Időpont: 2008. november 19. 14 óra

  Várjuk szíves megjelenésüket és feltétlen visszajelzésüket!

  Prof. Dr. Kékes Ede és Dr. Kiss István
  programvezetők

  A felhívás szövege és a jelentkezési lap regisztrált orvoskollégáink számára - bejelentkezést követően - elérhető a Kapcsolódó dokumentumban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>