Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a Hypertonia és Nephrologia szakmai folyóirat következő száma
  [2008.11.25.] - MHT - Hírkategória: Általános
  Megjelent a Hypertonia és Nephrologia, a Magyar Hypertonia Társaság szakmai folyóiratának következő száma, melyet a Társaság minden tagja hamarosan kézhez kap.

  A tartalomból:

  de Châtel Rudolf: Az időskori hypertonia kezelése c. közleményében rámutat arra, hogy a
  hypertonia megfontolt, de erélyes kezelésével a kockázat csökkenését érhetjük el, nem szabad tehát idõs betegünket antihypertensiv kezelés nélkül hagyni.

  Sziksz Erna, Gál Krisztina, Vannay Ádám, Reusz György, Tulassay Tivadar, Szabó András: A hypoxia indukálta faktorok szerepe a hypoxiás vesekárosodások patológiai folyamataiban c. közleményében leirja, hogy molekuláris szinten az alacsony oxigéntenzió következményeinek kivédésében központi jelentõségûek a hypoxia indukáltafaktorok, melyek a jövõben potenciális terápiás célpontok lehetnek.
  Kékes Ede: OPtimális cardiovascularis rizikócsökkentés témaköréből irt nagyjelentőségü összefoglaló közleményt. Ez az Atorvastatin és Amlodipin-Lisinopril kombinációval (OPAL) érhető el.
  Dénes Mónika, Kiss István, Lengyel Mária: Diastolés diszfunkció idős, hypertoniás betegekben c. eredeti közleményükben beszámolnak arról, hogy a diastolés diszfunkció megítélése prognosztikai szempontból is fontos. Céljuk hogy meghatározzák a diastolés diszfunkció stádiumainak gyakoriságát idõs, nem szívelégtelen, megtartott systolés funkciójú, hypertoniás betegekben.
  Reusz György beszámol a 6-ik nemzetközi „Sindh” Urológiai és Transzplantációs Kongresszusról,melyet 2008. szeptember 22. és 26. között Karacsiban (Pakisztán) rendeztek meg.

  A friss lapszámot szekemberként történő bejelentkezést követően - tagjaink a teljes cikkekel - megtalálja a Hypertonia & Nephrologia folyóirat oldalán >>

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>