Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tisztelt Kolléganők, Tisztelt Kollégák!
  [2016.09.23.] - MHT Web-Szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  Sok szeretettel köszöntöm a Magyar Hypertonia Társaság XXIV. Kongresszusának résztvevőit. Társaságunk 2016. szeptember 22-24. között, immár harmadik alkalommal rendezi őszi kongresszusát Siófokon, ahol a gyönyörű környezet reményeink szerint inspirálóan hat a szakmai érdeklődésre is!

  Bár az utóbbi évek során hazánkban is biztató jelek mutatkoznak a kardiovaszkuláris betegségek okozta halálozás csökkentésének terén, e területen a statisztikai adatok alapján még így is az Európai Unió sereghajtói közé tartozunk. További eredmények eléréséhez, az állami szerepvállalás növekedése, a betegek együttműködő hozzáállása és a kezelőorvosok naprakész szaktudása egyaránt szükséges. A hypertonia a leggyakrabban előforduló kardiovaszkuláris rizikótényező, ezért megfelelő kezelése kulcsfontosságú, hiszen bizonyítottan a kardiovaszkuláris események jelentős csökkenését vonja magával.

  Vezérfonalként már rendelkezésünkre áll a legfrissebb magyar szakmai irányelv, melynek a mindennapi gyakorlatba való átültetése mindannyiunk felelőssége. A kongresszuson az új experimentális és klinikai kutatási eredmények megismertetése mellett különös hangsúlyt fektetünk a gyakorlati ismeretekre, ezzel is szeretnénk vonzóbbá tenni rendezvényünket a családorvosok és egyéb társszakmák számára. A hagyományos főtémáink mellett idén külön fókuszálunk többek között a sürgősségi ellátásra, a mentális betegségekre és a hypertoniás vaszkuláris károsodás markereire. Előkelő helyet kapott témáink között az obstruktív alvási apnoe, mely a közúti járművezetők alkalmassági vizsgálata révén közvetlenül is érinti a családorvosokat.

  Hasonlóan fontos kérdés a fizikai aktivitás, a sport és a hypertonia kapcsolata, mely több nézőpontból is megtárgyalásra kerül. Szokás szerint beszámolunk az MHT epidemiológiai vizsgálatairól, azok új eredményeiről.Központi kérdése kongresszusunknak a családorvos szerepe, hiszen a kezelést igénylő betegek kiszűrése, megtalálása az alapellátásra hárul. A szombatra szervezett kardiovaszkuláris prevencióról szóló szimpózium reményeink szerint sok alapellátásban dolgozó kolléga érdeklődését felkelti, a részvevők között három ingyenes részvételi lehetőséget sorsolunk ki a 2017.évi, jubileumi kongresszusunkra!

  Végül, de nem utolsósorban szeretném felhívni a figyelmet neves külföldi előadóinkra, akik saját szakterületük legújabb eredményeit hozzák el számunkra! Előadásaik révén idén isbetekintést nyerhetünk hasonló problémákkal küszködő, illetve nálunk ezen a téren sikeresebb országok mindennapi gyakorlatába.Kongresszusunk újdonsága, hogy az ebédszünet alatt 30 perces workshopokat tartunk, amelyek kötetlenebb lehetőséget biztosítanak egy-egy klinikai probléma vagy eszközös vizsgálat megbeszélésére (diétás tanácsok, EKG kvíz, az ABPM alkalmazása, echokardiographiás lelet értékelése, boka-kar index mérése, komplementer medicina).

  Másik újdonságunk, hogy rendezvénytámogató mobil applikációs rendszer hozzáférését biztosítjuk a rendezvény résztvevői számára, mely újszerű, kommunikatív, interaktív, kényelmi funkciókat felvonultató, aktív részvételt biztosító lehetőséget teremt, valós idejű elérhetőséget nyújt. A résztvevők számára már a rendezvény előtt a mobil alkalmazással elérhető volt az esemény, a szakmai program, az absztraktok, valamint az előadók köre is. Reméljük, hogy az előadások, workshopok minden részt vevő számára tartogatnak újdonságot, amit további tevékenységében hasznosíthat!

  Kívánok Önöknek három élményekben gazdag napot konferenciánkon!

  Dr. Farkas Katalin
  A kongresszus elnöke

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>