Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  'Továbbképző sarok' - a hypertension.hu új rovata!
  [2009.03.16.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  MHT Továbbképző sarok - A Hyvet vizsgálat tanulságaiA Magyar Hypertonia Társaság elindította legújabb szakmai szolgáltatását, melynek célja a tudományos eredmények terjesztése, folyamatos továbbképzés, és szakmai újdonságok elérhetővé tétele. A TOVÁBBKÉPZŐ SAROKban Prof. Dr. Kékes Ede prezentációit tekinthetik meg az érdeklődők, melyek összefoglalják a legfrissebb publikált tanulmányok, vizsgálatok eredményeit, klinikai tapasztalatokat és ajánlásokat.

  Tekintse meg első anyagunk - felhasználói adatokkal történt bejelentkezést követően - a Hyvet vizsgálat tanulságairól >>

  Minden hónapban újabb anyaggal gazdagodik majd a "Továbbképző sarok" bemutatva a hypertonia gondozással kapcsolatos aktuális eredményeket. Az előadásokkal kapcsolatos rövid tesztkérdésekre válaszolva a legeredményesebb kollégák különböző ajándékokat vehetnek majd át, így a megszerzett tudáson kívül kisebb versenyre is hívjuk web-rendszerünk regisztrált felhasználóit!

  Rövid összefoglalás az első anyagból:
  A HYVET vizsgálat az igen idős betegek hypertenziójának kezelésével kapcsolatos kérdésekre kereste a választ: érdemes-e ilyen korban elkezdeni a kezelést, illetve milyen eredmény várható? E téma jelentőségét hangsúlyozza az a demográfiai változás is, mely az Európai Közösség becslése szerint már a 2010-es évektől kezdve megindul, eredményeként pedig megnő a populációban az 50 év felettiek aránya, és várhatóan a 80 év felettiek részaránya is igen magas lesz.

  A vizsgálat haszna abban is megmutatkozott, hogy a 2007-ben publikált kezelési irányelvekkel szemben - melyek vagylagos választási lehetőséget adtak az orvosnak a diuretikumok, calcium-antagonisták, ACE-gátlók illetve ARB szerek alkalmazását illetően - a vizsgált csoport betegei perindoprillel kombinált indapamid kezelést kaptak.

  A HYVET vizsgálat igazolta, hogy az ACE inhibitor + diuretikus kezelés hatására a vérnyomás csökkentésen túl szignifikánsan kisebb lett az agyi események előfordulása, a szívelégtelenség kialakulása, valamint a cardiovascularis mortalitás, továbbá igazolást nyert, hogy igen idős korban is érdemes antihypertenzív kezelést alkalmazni.


  Mindenkinek jó tanulást és kellemes időtöltést kívánunk!

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>