Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Köszöntő - Az MHT XXV. Jubileumi Továbbképző Kongresszusáról
  [2017.09.28.] - MHT Hírmondó - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kolléganők!
  Tisztelt Kolléga Urak!


  A Magyar Hypertonia Társaság idén tartja 25. kongresszusát. 25 év nagy idő… Majd egy emberöltő! E sorok íróinak különösen nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ezen alkalomból köszöntheti a tisztelt olvasót.
  Negyedszázad nagy idő a modern orvostudományban.
  Az elmúlt két és fél évtizedben teljesen megváltozott a betegellátás: soha nem látott fejlődésnek
  vagyunk tanúi a diagnosztikában és hihetetlen mértékben kiszélesedett a terápiás
  palettánk is.

  Tudásunk a hypertonia patomecha­nizmusáról, a népesség halálozásában betöltött jelentőségéről, a kezelés mi­kéntjéről rengeteget változott ebben az időszakban.

  Ma már tudjuk, hogy a magasvérnyo­más- betegség populációs szinten a szív-és érrendszeri betegségek legjelentősebb kockázati tényezője, és a vérnyomás op­timális kezelésével lehet messze a legna­gyobb kardiovaszkuláris rizikócsökken­tést elérni.

  E tudás ellenére még sok feladatunk van. A hypertoniás betegeknek ugyanis kevesebb mint fele éri el azokat a vérnyo­máscélértékeket a kezelés során, ame­lyek megóvják őket a súlyos kardiovaszkuláris szövődményektől. Ez a feladat a családorvost, belgyógyászt, nefrológust, kardiológust, angiológust egyaránt arra kell sarkallja, hogy együttműködjön a si­ker érdekében.

  Kongresszusunk abból a szempont­ból is különleges, hogy – hála támogató­ink nagylelkű segítségének – a jól ismert hazai szakértők mellett a hypertonia tu­dományának nemzetközi „nagyágyú­it” is vendégül láthatjuk. Soha nem járt egy alkalommal Magyarországon en­nyi világhírű hypertoniaszakértő: 

  elő­adást hallhatunk az Európai és Nemzet­közi Hypertonia Társaság volt és jelenle­gi elnökeitől és vezető személyiségeitől szinkrontolmácsolás biztosításával. Így vendégünk lesz Enrico Agabiti Rosei, Bo­jan Jelakovic, Mario Laganovic, Stepha­ne Laurent, Giuseppe Mancia, Luis Mar­tins, Franz Messerli, Krzysztof Narkie­wicz, Fernando Pinto, Neil Poulter és Paul Whelton professzor.

  Kívánjuk mindannyiunknak, hogy szakmailag magas színvonalú, tartal­mas beszélgetésekben és vitákban gaz­dag, sok élményt hozó kongresszusnak lehessünk résztvevői!

  Az elmúlt 25 év a biztosíték erre.

   

  Prof. Dr. Kiss István

  a kongresszus elnöke

  Prof. Dr. Járai Zoltán

  a kongresszus titkára

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>