Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Semmelweiset ünnepelni nemcsak szakmai kötelesség, de minden magyar ember számára büszkeség is!
  [2018.06.07.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

  A Semmelweis Emlékbizottság nevében tisztelettel meghívom az emlékévi ünnepségsorozat fő eseményeként megrendezendő egyetemi emlékülésre és szoborcsoport avatásra (SE NET, 2018. június 30, 10:00-). Kérem, hogy jelenlétével megtisztelni szíveskedjék.

   

  A fő ünnepségen a hazai és nemzetközi (Didier Pittet is jön) előadókon túl soha nem látott fejezetekkel és adatokkal magyar és külföldi szerzők készítette több mint 500 oldalas emlékkönyv, emlékbélyeg első napi bélyegzővel, emlékpénz (MNB) kerül bemutatásra. Felavatjuk Madarassy István Vizitáció című szoborcsoportját, amelyet fogadás és esti hangverseny (Borvendég János orgona: Bach, Liszt, Chopin) követ. Jelzem, hogy ezt megelőző napon, 29-én az Anatómiai Intézet tantermében a Deák Téri Evangélikus Gimnázium amatőr színjátszó köre előadja Jens Bjorneboe Semmelweis című drámáját (1968).  Az előadás ingyenes és mindenki számára nyitott. 

  Végezetül a Magyar Postamúzeumban különleges, a világ minden tájáról ez alkalomra összegyűjtött bélyegekkel kiegészített Semmelweis Emlékkiállítást július 3-án 15:00 órakor nyitjuk meg.

  Kérem, hogy barátok, érdeklődők és kollégák közt meghívásunkat terjeszteni szíveskedjék. További információ és regisztrálási lehetőség az alábbi honlapon. Az ünnepségen előzetes regisztráció nélkül is részt lehet venni.

  http://semmelweis.hu/hirek/events/3117/semmelweis-200-unnepi-tudomanyos-ules-es-szoboravatas/

   

  Örömmel jelzem, hogy e hét szombatján, június 9-én a Miskolci Operafesztivál keretén belül hazánkban először bemutatásra kerülő Semmelweis kortárs operára (Raymond J. Lustig – Matthew Doherty: Semmelweis Oratórikus kórkép – magyarországi ősbemutató) még vásárolható elektronikusan jegy (https://www.jegy.hu/program/semmelweis-90985#programInfoTabAnchor)

   

  Mielőbbi viszontlátásig,

   

  Üdvözlettel,
  Rosivall László
  Semmelweis Emlékbizottság elnöke

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>