Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

Az MHT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Hypertonia szakellátó helyek minősítése
  [2020.01.06.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

  A Magyar Hypertonia Társaság (MHT) vezetőségének döntése értelmében indokolttá vált a hypertonia szakellátó helyek és centrumok minősítési kritériumrendszerének áttekintése és ennek alapján annak újbóli kidolgozása. A feladat aktualitását az adja, hogy a minősítéshez szükséges korábbi, 2001-ben megfogalmazott kritériumrendszer mára több ponton szakmailag túlhaladottá vált, illetve a szakellátó helyek működésének jellemzőiről hiányoznak a minőségbiztosítási és kontrolling elemek, így tevékenységük áttekintése, támogatása nem optimális. A minősítési feltételrendszer újragondolásának célja a követelmények aktualizálása, egységesítése és a rendszer működésének áttekinthetővé tétele volt. 

  A minősítési feltételrendszer kidolgozására az MHT külön bizottságot alakított, majd az elkészült dokumentumot az MHT vezetősége 2019. június 4-i ülésén elfogadta.  

  A szakellátó helyek két formában működhetnek, mint szakambulancia, vagy centrum. A minősítési menete:

  - jelentkezés excel táblázat kitöltésének formájában. A jelentkezés határideje 2020. február 29. A jelentkezéseket Dr. Nemcsik János MHT főtitkárnak a janos.nemcsik@gmail.com email címre kell elküldeni;

  - 2020. március 15-ig az MHT Hypertonia Centrum Munkacsoportja a beérkezett jelentkezéseket áttekinti és azokat az MHT Tanácsadó Testülete elé terjeszti elfogadásra;

  - az MHT Tanácsadó Testülete 2020. március 24-i ülésén dönt a jelentkezések elfogadásáról.


  A későbbiekben az új jelentkezések befogadása folyamatos lesz, illetve a minősítések áttekintése az előző évi betegforgalmi adatok bekérésével évente lesz esedékes.

  A szakambulanciák, centrumok a minősítés után az MHT honlapján, illetve okostelefonos applikációk segítségével is láthatóvá válhatnak.

  Az MHT elfogadott minősítési követelményrendszere, a kitöltendő excel táblázat és a hozzá tartozó kitöltési útmutató csatolva megtekinthetők.

   

           Prof. Dr. Járai Zoltán                                 Dr. Nemcsik János  
             az MHT elnöke                                        az MHT főtitkára

   

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>