Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Betegtájékoztató
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Május a vérnyomásmérés hónapja!
  [2020.02.13.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Betegtájékoztató

  A Nemzetközi Hypertonia Társaság, a Hypertónia Világ Liga és a Magyar Hypertonia Társaság ismét mozgalmat hirdet 2020 májusára (May Measurement Month 2020 – MMM20)!

  A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére.

  A hazánkban élő mintegy 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során elsősorban olyan egyéneknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása. A Program továbbá lehetőséget ad azok számára is, akiknél a fenti kritérium nem teljesül (volt vérnyomásmérésük az elmúlt egy évben), de az adatok közlésével hozzájárulnak az ország populációjára jellemző értékek részletesebb megismeréséhez.

   

  A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a hypertónia ellátóhelyek, a társszakmák szakrendelései, a háziorvosi és üzemorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek és a családtagok lesznek. Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is sor kerülhet vérnyomásmérésre.

  Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével segítse a mozgalom hazai megvalósulását, hogy minél több nem felismert hipertóniás személyt azonosítsunk és a megfelelő ellátáshoz juttathassunk!

  Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda címén: mmm20.hu@gmail.com

   

  Köszönettel és tisztelettel,
  a Magyar Hypertonia Társaság vezetősége nevében,

   

  Dr. Járai Zoltán
  az MHT elnöke,
  az MMM20 Program hazai koordinátora

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>