Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Orvosok továbbképzése Csornán
  [2003.10.13.] - Forrás: Kisalföld online - Hírkategória: Általános
  A szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában részt vevő orvosok továbbképzését kezdik meg novemberben Csornán. A továbbképző központ létrehozása a Margit Kórház számára szakmai elismerést jelent.
  Az egyik hazai gyógyszergyár támogatásával továbbképző központot hoznak létre Csornán. Az új centrumban a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában részt vevő háziorvosokat és kórházi orvosokat képeznek tovább.
  Dr. Vályi Péter, a Margit Kórház osztályvezető főorvosa elmondta: a csornai továbbképző központhoz tartozik Győr ellátási területének kivételével a megye többi része, valamint Veszprém megye északi területe. Évente négy alkalommal szerveznek központi tematika alapján előadásokat és klubfoglalkozásokat. Először idén novemberben a szívelégtelenségről, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének legújabb módjairól értekeznek és konzultálnak.
  Itt alkalom nyílik arra, hogy a foglalkozásokon részt vevő orvosok a legérdekesebb eseteiket bemutassák, új vizsgálati eljárásokat ismertessenek és az eredményekről beszámoljanak. Vályi főorvos szerint a kardiovaszkuláris klubnak azért van jelentősége, mert a legújabb egészségügyi miniszteri rendelet alapján az orvosok továbbképzési rendje megváltozott. Szigorú feltételek vannak, s évente meghatározott számú kreditpontot kell szereznie a doktoroknak. Az említett klubfoglalkoz ások során az előírt pontszámnak mintegy a fele így begyűjthető.
  Dr. Vályi Péter szerint a csornai továbbképző központ léte a Margit Kórház számára szakmai elismerést, ugyanakkor jelentős feladatot is jelent. Ám az sem mellékes, hogy a résztvevők egy-egy alkalommal országos hírű szakemberekkel vitathatják meg a betegek számára legcélravezetőbb kezelési módokat.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>