Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Hypertonia Társaság
  [2008.12.04.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  A Magyar Hypertonia Társaság 2008. december 3-6. között tartja XVI. Kongresszusát. A MHT 1993. évi megalakulása óta hatalmas fejlődésen ment keresztül. A kezdeti 123 tagból 2008-ra már 1710 fő lett, és a Tagok létszáma folyamatosan bővül.

  A hypertonia gyakorisága folyamatosan nő, nem csak az idősek, hanem a fiatalok körében is. A Magyar Hypertonia Társaság által nemrégiben végzett felmérések szerint az egyetemisták és középiskolások 11%-ának már magas a vérnyomása, illetve 40%-uk családjában van hypertoniás beteg. Ez azt is jelenti, hogy fokozottan oda kell figyelni a fiatalabb generációra, hiszen a cél az egészséges felnőttek nevelése, akik egészséges gyermekeket szülnek.

  Ennek érdekében a Magyar Hypertonia Társaság fokozott figyelmet fordít a társszakmákkal való konszenzusra és közös álláspont kialakítására. Többek között fontosnak tartják a stroke és cardiovascularis szakterületek, nephrologia, szemészet, pulmonológia, nőgyógyászat, gyermekgyógyászat illetve a pszichiátria szakembereivel való együttműködést.

  A Társaság a szakmai programok mellett kiemelten foglalkozik a betegtájékoztatással. A Tudomány Kiadó gondozásában megjelent a Hypertonia című ingyenes betegtájékoztató folyóirat, mely több, mint 40000-es példányszámban jelenik meg, és elérhető a legtöbb patikában és orvosi rendelőben. A cél, hogy minden magas vérnyomással küzdő emberhez eljusson ez a lap, ezzel segítve a minél eredményesebb orvos-beteg kommunikáció kialakítását.

  A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2009-ben az Európai Unio betiltja a higanyos vérnyomásmérők alkalmazását a mindennapi orvosi gyakorlatban. Ezzel kapcsolatban a szakemberek úgy nyilatkoztak, hogy a vérnyomásmérés lényege nem a szigorúan pontos értékek, hanem az egymáshoz viszonyított eredmények elemzése. Az orvosi rendelőkben alkalmazott vérnyomásmérők validálásához továbbra is a pontos higanyos vérnyomásmérőt alkalmazzák, így a mérések pontosságával nem lehet probléma.

  A Társaság bátorítja az embereket, és buzdít a vérnyomásmérők otthoni használatára, mert a mindennapi gyakorlatban úgy tűnik, a betegek gyógyszerszedése sokkal rendszeresebb és jobb a kooperáció, ha maguk is figyelnek vérnyomás értékeikre.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>