Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  XI. Portugál–Magyar Szimpózium
  [2016.09.26.] - MHT Web-Szerkesztőség - Hírkategória: Általános
  Pénteken kora délután került megrendezésre 11. alkalommal a magyar és a portugál hipertóniatársaságok közös szimpóziuma. Járai Zoltán professzor a vendéglátó MHT nevében köszöntötte az előadókat és a hallgatóságot, az ülés portugál társelnöke Jose Mesquita Bastos, a Portugál Hipertónia Társaság elnöke volt.

  Az első két prezentációt az együttműködés kezdeményezői tartották. Luis Martins és Farsang Csaba professzorok röviden felelevenítették a 2007-ben kezdődött kapcsolat fontosabb állomásait, a 2009-ben tartott első közös szimpózium óta minden évben két alkalommal találkozhatnak a két ország szakemberei: az év elején Portugáliában, majd az év második felében Magyarországon.

  Szakmai előadást tartott Manuel Carvalho Rodrigues (president elect), Fernando Pinto (past president), Jose Mesquita Bastos (president), majd magyar oldalról Benczúr Béla és Kolossváry Endre. A szimpóziumot záró diszkusszió során a legtöbb kérdés az új eszközök és eljárások kapcsán érkezett. A részletek megbeszéléséhez az érdeklődők felvették az előadókkal a kapcsolatot. A zárszóban Luis Martins professzor a sikeres együttműködés folytatásaként meginvitálta az MHT tagjait a következő közös szimpóziumra, Portugáliába.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>