Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Marosvári Miklós-Emlékérem - Dr. Jenei Zoltán
  [2022.09.16.] - MHT Web-Szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  1968-ban született Debrecenben. Orvos- doktori diplomáját 1993-ban szerezte a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán (korábbi DOTE) köztársasági ösztöndíjasként, „summa cum laude” minősítéssel. Az egyetemi évek alatt az Anatómiai és Szövettani Intézetben dolgozott díjazott demonstrátorként oktatói és kutatói tapasztalatokat szerezve. Végzés után az akkori I. számú Belgyógyászati Klinikán kapott gyakornoki állást, majd 1998-ban belgyógyászatból, 2000-ben kardiológiából, 2011-ben kardiológiai rehabilitációból és 2014-ben rehabilitációs medicinából szakvizsgát tett.

   

  2017-ben okleveles egészségügyi menedzser MSc diplomát szerzett. Az I. számú Belgyógyászati Klinikán, majd az ott létrejött Hipertónia Centrumban 1996 óta foglalkozik hipertó- niabetegséggel, több epidemiológiai vizsgálatában vehetett részt munkatár- saival, majd 2006-ban hipertonológusi képesítést szerzett. Az akkori kutatási eredményekre alapozva 2002-ben PhD- fokozatot szerezett „Hipertónia és a társult kardiovaszkuláris rizikófaktorok epidemiológiája” témakörben. Időközben az elinduló echokardiográfiás labor vezetőjeként érdeklődése a kardiális célszervkárosodások, endothelfunkció és artériás stiffness irányába terelődött. A korai vaszkuláris károsodások felismerése került ekkor a kutatások homlokterébe onkológiai és endokrinológiai kollaboratív kutatási projektek keretében.

   

  Az elmúlt közel 10 évben elsősorban stroke-betegek kognitív, funkcionális és a kardiorespiratorikus fejlesztése, valamint – szintént együttműködésben az Anyagcsere Tanszékkel – az obez és túlsúlyos betegekkel végzett mozgásterápia metabolikus és élettani hatásával foglalkozik. 2019-ben habilitált. A Belgyógyászati Intézetben 1998-ban tanársegédi, 2003-ban adjunktusi kinevezést kapott, majd 2013-tól a docensi kinevezésével egyidejűleg a Debreceni Egyetem Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Tanszékének, majd 2014-től Klinikájának vezetői, illetve igazgatói pozícióját tölti be.

   

  Az Általános Orvosi karon 29 éve oktat, illetve vizsgáztat belgyógyászati, illetve 10 éve rehabilitációs területen magyar és angol nyelven. Számos pályamunka, diplomadolgozat témavezetése mellett 4 PhD-hallgató témavezetője, egy kolléganő fokozatot szerzett. Több szakmai grémium elnöke rehabilitációs területen. Az elmúlt évtizedekben több hazai és külföldi kongresszuson volt lehetősége szerepelni, számos hazai társaság vezetőségi testületének tagja. A 90-es évektől a Magyar Hypertonia Társaságnak (MHT), 2006-tól az MHT Oktatási Bizottságának és 2013-tól a MHT vezetőségének tagja. A MHT Stroke Munkacsoportjának elnökévé választották 2017-ben. Elismerésként Batthyány-Strattmann László-díjban, miniszteri elismerésben részesült.

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>