Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Dr. Kiss István Ifjúsági Díj - Horváth Eszter Mária
  [2022.09.16.] - MHT Web-Szerkesztőség - Hírkategória: Kongresszusi hírek, hírmondók

  Dr. Horváth Eszter Mária 2004-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvos- tudományi Karán szerezte általános orvosi diplomáját. Egyetemi tanulmányai alatt TDK-hallgatóként az agyi vérkeringés szabályozásával, valamint az idegi őssejtbeültetés terápiás lehetőségeivel kapcsolatos kutatásokat végzett a Semmelweis Egyetem Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetében, majd ugyanitt kezdte meg PhD-tanulmányait 2003-ban, amit sikeres védéssel, 2009-ben teljesített.

   

  Tanulmányai alatt összesen három alkalommal végzett ku- tatásokat az Amerikai Egyesült Államokban, a Wake Forest University School of Medicine, NC, az Inotek Pharmaceuticals Corporation, MA, valamint a University of Medicine and Dentistry of New Jersey, NJ kutatólaboratóriumaiban. 2009-től a Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetben, majd 2015-től az Élettani Intézetben a Szabadgyök Laboratórium munkacsoport vezetője, ahol jelenleg egyetemi docensként dolgozik.

   

  A munkacsoport számos vizsgálata foglalkozik a kardiovaszkuláris rendszer szabályozási mechanizmusaival, az oxidatív-nitratív stressz szerepével az értónus és a szívfunkció szabályozásával élettani és kórélettani folyamatokban, amit a klinikai ellátásban dolgozó szakértőkkel szoros együttműködésben végeznek. 2014-óta tagja a Magyar Hypertonia Társaságnak, s 2021 óta tagja a társaság Ifjúsági Bizottságának. 2018-tól az Európai Hypertonia Társaság tagja. A munkacsoport tagjai számos nemzetközi és hazai konferencián tartottak előadást. Nemzetközi publikációinak száma 63, amelyek közül 22-nek első vagy utolsó szerzője, független hivatkozásainak száma 1301. Két gyermek boldog édesanyja.

   

   

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>