Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>

A MHT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Betegtoborzás az Escape klinikai vizsgálatba
  [2023.11.30.] - MHT Web-szerkesztőség - Hírkategória: Általános

  Idős, szívelégtelenséggel küzdő betegek számára egyedülálló lehetőség az ESCAPE kutatásban való részvételre.


  Kedves Kolléga,


  Tájékoztatni szeretnénk és együttműködését kérjük abban, hogy betegeiket tájékoztassák ESCAPE kutatásban való részvétel lehetőségéről.


  Az ESCAPE projekt „Horizon2020” Európai Uniós pályázatként valósul meg. A projektben magyar részről a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika és a Magatartástudományi Intézet munkatársai együttműködésben vesznek részt.

   

  A kutatás célja:
  Az ESCAPE (https://escape-project.org/) nemzetközi, multicentrikus klinikai vizsgálat célja annak felmérése, hogy az integrált, betegközpontú, biopszichoszociális ellátás és személyre szabott beteggondozás javítja-e a krónikus szívelégtelenségben szenvedő idős, több társbetegséggel rendelkező betegek megküzdését, fizikai és mentális egészségét.


  Kik vehetnek részt?
  65 évnél idősebb, szívelégtelenségben és több társbetegségben is szenvedő (multimorbid) betegek, akik nehezen tudnak megküzdeni betegségükkel és azok érzelmi terheivel (magas a stressz szintjük).


  Mi a beavatkozás?
  Az intervenciós csoportba randomizált betegek, a szokásos kezelés folytatása mellett, 9 hónapon keresztül gyakorlati és érzelmi támogatást kapnak egy gondozási koordinátortól, aki felsőfokú végzettségű ápoló. A résztvevő betegeknek utazniuk nem kell, mert az egész kutatás, beleértve az adatgyűjtést és a konzultációkat, telefonon vagy videóhívásokon keresztül valósul meg, a kérdőíveket postán küldjük ki.


  Mit kell a résztvevőknek vállalni?
  A szokásos kezelés folytatása mellett havi 1-2 telefonos konzultáció egy képzett gondozási koordinátorral, amely során támogatást kapnak a betegségükkel, a kezelésük megvalósításával és az életmódjukkal kapcsolatban. Kérdőívek kitöltése a betegek állapotának és életminőségének felmérésére, az intervenció kezdete előtt, végén (9. hónap), illetve az utánkövetés (18. hónap) során.


  Betegek bevonására 2024. május 10-ig van lehetőség!


  További részletek a SZÍVSN Országos Betegegyesület, illetve az SE Magatartástudományi Intézet honlapján, ahonnan letölthető a betegeknek szóló, a kutatást röviden bemutató részvételi felhívás nyomtatható, sokszorosítható pdf formátumban.
  https://semmelweis.hu/magtud/kutatas/kutatasi-teruletek/pszichokardiologia-munkacsoport/
  https://szivsn.hu/egyedulallo-nemzetkozi-projektbe-varjak-a-kronikus-szivbetegeket/

   

  Mit tegyen a beteg aki szeretne részt venni?

  Az érdeklődő betegek Kovács Dóra klinikai vizsgálati koordinátorral vegyék fel a kapcsolatot (e-mail: studycenter.sekk17@gmail.com  tel: +36 20 663 2723),  aki részletesebben tájékoztatja őket, válaszol kérdéseikre és felméri, hogy beválaszhatóak-e a kutatásba.

   

  A beválasztásra kerülő betegeknek postai úton eljuttatjuk a kitöltendő dokumentumokat, telefonos vagy személyes konzultációs lehetőség biztosítása mellett.  

   

  Mi a küldő orvos feladata?  

  A beküldő orvosnak a betege előzetes tájékoztatásán (betegtájékoztató szórólap átadása és/vagy szóbeli tájékoztatás) kívül egyéb feladata nincs.

   

  Munkacsoportunk kb. 3 hónap múlva, az intervenció indulásakor tájékoztatja a beküldő orvost a beválasztott betegek kérdőíves felmérésének eredményéről. Amennyiben a beteg nem kerül beválasztásra, további tájékoztatást nem küldünk 

   

  Amennyiben további kérdésük merülne fel, forduljon munkacsoportunk tagjaihoz:

   

  Dr. Nagy Klaudia Vivien PhD, kardiológus, vizsgálatvezető

   

  Dr. Stauder Adrienne PhD, pszichiáter, pszichoterapeuta, nemzetközi koordinátor
  email: stauder.adrienne@med.semmelweis-univ.hu ;tel:  20/ 9374459

   

  Bernáth-Lukács Zsuzsa diplomás ápoló, vezető gondozási koordinátor, a SZÍVSN Elnöke

   

  Kovács Dóra klinikai vizsgálati koordinátor
  e-mail: studycenter.sekk17@gmail.com  tel: +36 20 663 2723

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

HÍRKATEGÓRIÁK


MHT társasági hírek>>