Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Tájékoztató miként tartsa
140/90 Hgmm alatt vérnyomását
Hazánkban a magasvérnyomás-betegség népbetegséggé vált, a felnőtt lakosság mintegy 50%-át érinti. A Magyar Hypertonia Társaság már eddig is sokféle módon tevékenykedett annak érdekében, hogy a hipertónia betegség minél korábban felismerésre kerüljön és az elfogadott kezelési irányelvek alapján a hipertóniás beteg megfelelő nem-gyógyszeres és gyógyszeres kezelésben részesüljön. Az elmúlt évben befejezett számos vizsgálat eredménye, valamint a Hypertonia Regiszter adatai arra utalnak, hogy a betegek közel 50%-ánál nem értük el a kívánt célvérnyomás értéket, másrészt megerősítésre került az a tény, hogy a rendelő-intézetekben mért vérnyomásérték nem tükrözi pontosan a vérnyomásváltozást...
Tesztek
Kockázatfelmérő teszt
Világszerte és így hazánkban is a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét jelző, számokban kifejezhető becsléseket használnak, melyekkel jellemezni lehet a magasvérnyomás-betegségben szenvedők veszélyeztetettségi állapotát.
Stressz-teszt
A stressz a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának egyik oka. Különösen igaz ez az Ön esetében, mivel a magasvérnyomás hátrányos hatásait a stressz tovább fokozhatja. A kérdőív célja az, hogy felmérje az Ön stressz-szintjét és stressz-reakcióit. Javasoljuk, töltse ki a kérdőívet, jelölje meg azt a választ, amely leginkább illik az Ön jelenlegi állapotához.
Tartalomjegyzék